{ "title": "Rahim Aldırma", "image": "https://www.rahim.gen.tr/images/Rahim-Aldirma-29135.jpg", "date": "21.01.2024 16:20:29", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Rahim aldırma, kadın hastalıkları ve doğum gurubunun en sık yapılan ameliyatlarından birisidir. Tıp dilinde adı Histerektomidir. Birçok jinekolojik sorun bu ameliyat sonrasından ortadan kalkar. Ancak Rahim aldırma büyük bir cerrahi girişim olduğundan dolayı doktorunuz öncelikle farklı tedavi şekilleri önerebilir. Tedaviye yanıt verilmeyen durumlarda ameliyat en iyi seçenektir.

Rahim aldırma ameliyatının yapıldığı durumlar nelerdir?
Rahim aldırma ameliyatı nasıl yapılır ve iyileşme süresi?

Gerekli bütün tahliller yapıldıktan sonra hasta ameliyata alınır. Alt karın bölgesinden rahme ulaşmak için bir kesi yapılır. Kesi yatay veya dikey olabilir. Bu şekilde rahim açıldıktan sonra durum daha net görülür ve değerlendirilir. Rahim aldırma ameliyatı bittikten sonra hasta odasına alınır. İyileşme süreci uzun ve ağrılıdır. Bundan dolayı hastanın bol bol dinlenmesi gerekmektedir. Rahim aldırma ameliyatlarından sonra hastanın bol bol yürümesi de çok önemlidir. Doktor uygun gördüğü taktirde hasta üç veya bir beş gün içerisinde taburcu edilir. Hastaya çok iyi bakılması gerekmektedir. Pansumanın aksatılmaması ve doktorun reçete ettiği ilaçların düzenli olarak kullanılması şarttır.

Rahim aldırma ameliyatının riskleri nelerdir?
Sonuç olarak rahim aldırma ameliyatı büyük bir cerrahi girişimdir. Ameliyata karar vermeden önce doktorunuzla diğer tedavi yollarını da gözden geçirin. En iyi kararı doktorunuz verecektir. Sağlıklı günler dileriz.
" } ] }