{ "title": "Rahim Alındıktan Sonra Kanama", "image": "https://www.rahim.gen.tr/images/Rahim-Alindiktan-Sonra-Kanama-54239.jpg", "date": "20.01.2024 13:41:07", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Rahim alındıktan sonra kanama, sık karşılaşılan problemler içerisinde yer alan rahim alınmasının bazı sebeplerden dolayı yapıldığı görülür. Rahimde bulunan sarkıklık, rahim içerisinde bulunan kitle, kötü huylu kist, miyom, polip gibi oluşumların giderilmesi için Rahim alınması işlemi uygulanır. Bu süreç içerisinde özellikle kanser huylu içerik bulunması sebebiyle yumurtalıklarında alınması işlemi gerçekleştirilir. Rahimde bulunan problemler düzensiz âdet kanaması, âdet kanamasının gereğinden fazla olması gibi günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen sıkıntılar yaratır. Hastaya yapılan uygulamalar sonrasında hastalığın giderilmesi için rahim alınması işlemi gerçekleştirilir. Özellikle 50 yaş ve üzeri menopoz yaşayan bayanlarda, 50 yaşın altında rahim içerisinde bulunan hastalık sebebiyle oluşan problemlerin giderilmesinde cerrahi operasyon ile rahim alınması gerekir.

Rahim alındıktan sonra kanama, ameliyatı gerçekleştirilmesi esnasında vajinanın içerisinde bulunan bölümlerin tamamının çıkartılmasının yanı sıra, kadında bulunan hasara göre işlemler gerçekleştirilir. Bu süreç içerisinde yumurtalıkların alınması bayanlarda bulunan östrojen hormonunun azalmasına neden olur. Bu durumda da menopoz ortaya çıkar. Rahim alındıktan sonra kanama, durumu esnasında artık bayanın adet görmesi gerçekleşmez. Yapılan bu işlemle zorunlu menopoz hali yaşanır. Bu süreç içerisinde bayanda vajinal kuruluk, baş dönmesi, sıcak basması, ani terleme, depresyon, kabızlık gibi belirtiler çıkabilir. Yumurtalıkların ikisinin birden çıkarılması sebebiyle kanamanın oluşması söz konusu olamaz.

Rahim alındıktan sonra kanama olur mu?

Hastada bulunan hastalığın oluşturduğu tahribata göre rahmin alınması esnasında özellikle 40 yaşın altında bulunan bayanlarda yumurtalıkların bir tanesi az hasar görmüşse diğerinin alınması ile bir tanesi bırakır. Bu süreç içerisinde Rahim alındıktan sonra kanama, az da olsa yaşanır. Ancak bu nadir uygulanan işlemlerden bir tanesidir. Yumurtalıktan birinin kalması vücutta östrojen hormonunun az da olsa salgılanmasını sağlar. Buda hastanın ara kanama yaşamasını sağlar. Ancak adet süresi içerisindeki gibi düzenli kanama oluşturmaz. Genellikle rahimle birlikte yumurtaların alınması işlemi uygulanır. Bu süre sonrasında kesinlikle kanama meydana gelmez. Özellikle kanser içerikli hücrenin verdiği hasarın giderilmesi için hastanın hayatta kalması en önemli amaçtır. Bu sebepten dolayı dolayı oluşan hastalıkların etkisinin uzaklaştırılması için ne gerekiyor ise yapılması gerekir.
" } ] }