{ "title": "Rahim Duvarında Kanama", "image": "https://www.rahim.gen.tr/images/Rahim-Duvarinda-Kanama-58399.jpg", "date": "19.01.2024 15:08:51", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Rahim Duvarında Kanama, Kadınlara özgü bir organ olan rahim duvarı birtakım nedenlerden ötürü kanamaya maruz kalabilir. Bu rahatsızlık beraberinde ciddi sağlık problemlerini ortaya çıkabilir. Cinsel birleşme, enfeksiyon, rahim ağzı girişinden herhangi bir yabancı cismin temas ettirilmesi ve bazı ameliyatlar rahim duvarında kanama oluşumuna zemin hazırlar. Bunun yanı sıra kist, rahim kanseri, miyom, kan pıhtılaşması, genetik özellik, yaş faktörü, gebelik ve düşük gibi durumlar da bu rahatsızlığı tetikleyen unsurlardandır. Diğer yandan rahim duvarı ile bağlantılı bölümler kapsamında bir hasarın meydana gelmesi durumunun varlığı ile de bahsedilen bu rahatsızlığın oluşumu mümkündür. Adet ve menopoz dönemlerinde de rahim duvarında kanama meydana gelebilir. Belirtmiş olduğumuz nedenlerin dışında sezaryen doğum ve kürtaj gibi etkenlerde adı geçen kanama haline kaynaklık eder. Sözkonusu bu sağlık sorunu genellikle yetişkin yaşlardaki kadınlarda görülmektedir.

Rahim duvarında kanama meydana geldiğinde lekelenme halinde açık pembe tonlarında belli aralıklarla kısa kısa kanama hali görülür. Öte yandan adet döneminin uzun sürmesi gözlemlenir Bununla birlikte adet dönemi bittikten sonra akıntı oluşumu ortaya çıkar. Cinsel birleşme ile oluşan rahatsızlık kalıcı birlikte değilse belli bir süre içerisinde yok olur. Bahse Konu olan bu kanama türü bazen de hormonal değişiklikler ile gelişmeye başlar.

Rahim Duvarında Kanama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sağlığı tehdit eden rahim duvarında kanama problemi mevcut olduğunda derhal doktora başvuru yapmak gerekir. Bu rahatsızlığın şiddet düzeyine göre tedavi yöntemi belirlenmektedir. Şiddetli kanama mevcut ise hekimlerce cerrahi operasyon gerekebilir. Düşük seviyedeki kanama durumlarında ise yatak istirahati ile doktor tavsiyesi üzerine temin edilen ilaçların kullanımı ile yapılan tedavi yeterlidir. Bu hususta tedavi boyunca mikrobik alanlardan uzak durmak, vücut temizliğini günlük olarak yapmak, rahim içine herhangi bir cisimle müdahale etmemek, bir süre cinsel ilişkiye ara vermek ve ani hareketlilikten kaçınmak gibi etmenler rahim duvarında kanama tedavisinin olumlu yönde ilerlemesine yardımcı olur.
" } ] }