{ "title": "Rahim İçi Atması", "image": "https://www.rahim.gen.tr/images/Rahim-Ici-Atmasi-31.jpg", "date": "20.01.2024 18:12:22", "author": "Kübra Gültekin", "article": [ { "article": "
Rahim İçi Atması, rahimdeki kasların kasılması ve gevşemesinden kaynaklanır. İnsan vücudunda rahim tarafından üretilen kimyasal maddeler bulunur. Bu maddelerin faaliyete geçmesi nedeniyle rahim içi atması olur. Kadınların vücudu her ay üreme hazırlıkları yapar. Gebelik için rahim içi zarı değişimler oluştururken o ay içerisinde gebelik oluşmaz ise rahim içerisinde olgunlaşan yumurtayı kanama ile dışarı atar. Bu kanamanın dışarıya atıldığı vakit kadınlar vücutta kasılmalar yaşayabilirler.

Rahim içi atması, bazen kronik hale gelebilir adet dönemine bağlı ya da bağımsız bir şekilde 6 ay sürebilir. Daha uzun süren rahim içi atması Uzman hekimler tarafından cerrahi müdahale gerektirebilir. Rahim içi atması, göbek altında, kasıklarda ve pelvik bölgede olur.

Hamilelik döneminde de sıkça görülen rahim içi atması annenin bebeğini dış dünyaya atmasını sağlar. Rahim içi atması doğum sonrası kadınların kaslarının eski hale dönmesinin belirtisidir. Kendiliğinden geçen bu kasılmalar şiddetli bir ağrıya bırakıyorsa yerini Uzman bir hekime başvurulmalı.

Rahimiçi atması neden olur?
Rahim içi atması tedavi yöntemleri nelerdir?
" } ] }