{ "title": "Rahim Nedir", "image": "https://www.rahim.gen.tr/images/Rahim-Nedir-39545.jpg", "date": "20.01.2024 17:42:24", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Rahim Nedir, bu organ hamilelik süresince bebeğin bu organa yerleşerek hamilelik süresi sonrasında bebeğin doğumunun gerçekleştiği organdır. Rahim bayanların en güçlü organlarından sayılabilir. Rahim mesane ve rektum orta kısmında, döl yatağının ise üst kısmında yer alır. Yönleri farklı olan birçok kas yapısı üst üste gelmesiyle rahimi sarmaktadır. Rahim doğum esnasında anne karnından dışarı çıkmaya çalışan bebeği itme için muazzam bir baskı oluşturur ve bu baskı vücutta diğer organların yapabileceği baskıdan daha fazladır.

Rahim Yapısı Nasıldır?

Bu organ doğum yapmayan bayanlarda 5 ile 6 cm uzunlukta, 4 cm genişlikte ve 50-60 gram ağırlıktadır. Doğum yapan bayanlarda ise 6 ile 7 cm uzunlukta, 4 cm genişlikte ve 60-70 gram ağırlıkta olmaktadır. Yani bayan doğum yaptıktan sonra rahimde biraz büyüme olur. Bu durum bayanlarda menopoz başladıktan sonra değişmektedir. Menopoz sonrasında rahim tekrardan küçülür. Rahmin büyük bir kısmı kaslardan meydana gelmiştir. Rahim yapı itibariyle 3 tabakaya meydana gelir. Rahim dış kısmında ince bir zar tabakası bulunmaktadır. Rahim orta kısmında en kalın zar tabakası vardır. Rahim içerisinde ise rahimde hormonal değişiklikleri gerçekleştiren gebelik esnasında bebeğin yerleştiği tabaka iç tabaka olmaktadır.

Orgazmik Rahim Nedir?

Bayan yapısı itibariyle orgazma ulaştığı zaman bu oluşum sadece vajina bölgesinde gerçekleşmektedir. Bu durum rahim kısmında ve pelvik adı verilen bölgede de gerçekleşir. Yani bu bölgelerde orgazma bağlı olarak kasılmalar meydana gelir. Cinsel ilişki esnasında erkek oranından üretilen spermler vajinanın içeri alınırken kasılmalar oluşur ve bu şekilde hamilelik oluşumunu meydana getirir. Bu şekilde meydana gelen kasılmalar ve yaşanan orgazmlar çoğu bayan tarafından vücudun rahatladığını belirtmektedir. Bu belirttiklerimiz rahmin orgazmik yapısını belirtir.

Rahim, gebelik süresince bebeğin gelişmesine bağlı olarak gelişir ve hamileliğin son aşamasına doğru karın kısmında olan boşluğu dolduracak şekil alır. Rahim doğuma az bir süre kala aşırı derecede büyüme gösterir. Rahim büyüklüğü yaklaşık olarak 800-900 gram arasında olur. Fakat doğum sonrasında rahim eski boyutuna döner. Rahimdeki bu değişik yapı insanın herhangi bir organında bulunmamaktadır. Rahim nedir hususunda bilinmesi gereken en net bilgiler bu şekildedir.
" } ] }