{ "title": "Rahim", "image": "https://www.rahim.gen.tr/images/Rahim-36123.jpg", "date": "19.01.2024 12:25:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Rahim, kadın vücuduna has bir organdır. Aynı zamanda vücuttaki en güçlü organlar arasındadır. Rahmi farklı yönlerde bulunan çok sayıda kas dokusu sarar. Doğumda kasların yardımıyla uygulanan baskıyla bebeği iter. Baskının gücü vücuttaki diğer organların gücünden daha fazladır. Vücutta bilinen en güçlü kas yapısına ait bölge çenedir. Ancak rahmin kas gücü bundan da fazladır. Rahmin aynı zamanda olağanüstü esnek bir yapısı bulunmaktadır.

Rahim normal koşullarda pubik kemiği arkasına yerleşmiş armuda benzer bir yapıdır. Ancak gebelik sürecinde rahimdeki büyüme aynı balona benzer. Bu büyüme kadının karnının büyümesiyle kıyaslanabilir. Buda rahmin esnek yapısının en önemli göstergesidir. Hem güçlü hem de esnek bir yapısı vardır.

Kadının doğurganlığı devam ettikçe her ay bir bebeğin beslenmesini sağlayacak kadar doku üretilir. Eğer gebelik oluşmazsa, rahmin ürettiği bu zengin içerikli besleyici doku âdet kanaması olarak dışarıya atılır. Yapılan araştırmalarda adet kanı içeriğinde hastalıkların tedavisinde kullanılacak kök hücrelerin bulunduğu belirlenmiştir. Bu kadının her ay rahminde kök hücre üretildiğini gösterir. Fakat günümüzde ihtiyaç duyulan kök hücreler bazı kültürel tabular nedeniyle hala bebekteki kordon kanından alınmaktadır.

Rahim orgazm sırasında kasılır

Rahmin kadının orgazm olması sırasında kasıldığı bilinir. Cinsel birleşmede rahim gelen spermlerin vajinadan girmesini kolaylaştırmak için dalgalı şekilde kasılır. Bu kadının gebe kalmasını da kolaylaştırır. Aynı zamanda cinsel birleşmede kadınların bedenini de rahatlatır.

Rahim hakkında ilginç bilgiler

Rahimde gerçekleşen adet döngüleri güneşi ay ve dünya döngüleri ile uyum içindedir. Buna örnek vermek gerekirse ayın dünya çevresindeki hareketi olan 29,5 gün, rahmin adet döngüsüyle uyumludur. Adet döngüsü 29,5 gün olan kadınlar aynı zaman doğurganlığı en fazla olan kadınlardır. Ay döngüsünde bir güneş yılında 13 döngü meydana gelir. Kadınların ilk âdet kanaması da ortalama 13 yaşında başlar. Kadınlardaki menopoz yaşı da ortalama 52 olarak kabul edilir. Bu sayı bir yıl içindeki hafta sayısına eştir. Başka bir örnekte 4 hafta süren adet döngüsü, bir yıl içindeki 4 mevsimi çağrıştırır.

Rahim vücutta yeni bir organ üretebilir. Bu özelliği ile vücuttaki tek organ olarak kabul edilir. Çünkü gebelikte bebeğin beslenmesini sağlayan plasenta bir organdır. Plasentayı üreten ise rahimdir. Anne ve bebeğin fizyolojik olarak bağlantısını plasenta sağlar. Rahmin duvarında gelişen plasenta bebekle göbek kordonuyla bağlı kalarak bebeğin 9 ay süreyle beslenmesini sağlar. Rahim kadının vücudunda yeni bir insanın oluşmasına aracılık ediyor.
" } ] }