Rahimde Tümör Belirtileri ve Tedavisi
13 Temmuz 2024

Rahimde Tümör Belirtileri ve Tedavisi

Rahimde Tümör

Rahimde tümör, kadınların cinsel organı olan rahim bölgesinde kitle oluşumuyla meydana gelen bir hastalıktır. Bu rahatsızlık, iyi huylu (benign) veya kötü huylu (malign) olabilir ve genellikle yetişkin yaşlardaki kadınlarda görülür. Rahim boynundaki bağ dokusunda yer edinen bu yapılar, doktor muayenesi ile tespit edilebilir. Rahimde kızarıklık, kaşıntı ve ağrı hissi gibi belirtiler, rahimde tümör oluşumunun habercisi olabilir.

Diğer yandan, adet döneminde düzensizlik, adet dönemi sonrasında akıntı, sıklıkla idrara çıkma isteği, idrarın az miktarda gelmesi, iltihaplanma ve kanama halleri de bu rahatsızlığın belirtileri arasında yer alır. Rahimde tümörün baskısı sonucu vajina girişi cinsel birleşme aşamasında hasar meydana getirebilir. Bu sağlık problemi aynı zamanda kanser riskini de artırabilir. Rahimde tümör sorunu ile enfeksiyon riski de yüksektir.

Rahimde Tümör Belirtileri

  • Rahimde kızarıklık
  • Kaşıntı ve ağrı hissi
  • Adet döneminde düzensizlik
  • Adet dönemi sonrasında akıntı
  • Sıklıkla idrara çıkma isteği
  • İdrarın az miktarda gelmesi
  • İltihaplanma ve kanama

Rahimde Tümör Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sağlığı ciddi anlamda tehdit eden rahimde tümör problemi, doktor tarafından birtakım tetkiklerin yapılması sonrasında cerrahi operasyon ile ortadan kaldırılabilir. Bu hususta doktor tarafından önerilen ilk aşama, ilaçlar aracılığıyla mevcut iltihaplanmanın giderilmesidir. Bahse konu olan bu rahatsızlığı taşıyan kadınlar, ameliyata olumlu yönde bakmazlar. Ancak deneyimli ellerde yapılan cerrahi müdahale, rahimde tümör oluşumunu ortadan kaldırabilir. Bu nedenle vakit kaybetmeden bu sağlık sorununun yetkili hekimlerce ele alınması sağlık bakımından önemlidir.

Tıbbi müdahale kapsamında rahimde tümör tedavi edildikten sonra da hastaya birtakım görevler düşmektedir. Bu noktada günlük olarak rahim temizliğinin yapılması ve dezenfekte edilmiş iç çamaşırlarının her gün kullanımı önemlidir. Ayrıca, bir müddet cinsel birliktelik yaşamamak da tedavinin hız kazanması açısından son derece önemlidir.

Tedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Günlük rahim temizliği
  • Dezenfekte edilmiş iç çamaşırlarının kullanımı
  • Bir süre cinsel birliktelikten kaçınma

Rahimde tümör, kadın sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek bir durumdur ve erken teşhis ile tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, belirtiler fark edildiğinde derhal bir uzmana başvurulmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çift Rahim Nedir?

Çift Rahim Nedir?

Rahimde Kanama Tedavisi

Rahimde Kanama Tedavisi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rahimde Sümüksü Akıntı Tedavisi

Rahimde Sümüksü Akıntı Tedavisi

Rahim Ağzı Kanseri Nasıl Anlaşılır

Rahim Ağzı Kanseri Nasıl Anlaşılır

Rahim Temizleme Yöntemleri

Rahim Temizleme Yöntemleri

Rahim Ağzinda Et Parçasi Belirtileri ve Tedavisi

Rahim Ağzinda Et Parçasi Belirtileri ve Tedavisi

Rahim Ağzı Yarası Yakılması Nasıl Yapılır?

Rahim Ağzı Yarası Yakılması Nasıl Yapılır?

Güncel

Rahimde Kaşıntı Nedenleri?

Rahimde Kaşıntı Nedenleri?